Recepten van de tapasavond 2010

Van Joke van Driel

Spaanse gehaktballetjes met kleine tomaatjes
500 gr. gehakt – 2 teentjes knoflook – 1 verse rode peper – 1 middelgrote ui – 1 ei – zout – gemalen zwarte peper.
Als de gehaktballetjes gebakken en afgekoeld zijn deze middendoor snijden, tomaatje halveren en om en om aan prikkertje rijgen.

Knapperige kaasstengel
Serranoham – soep of kaasstengels – prei of bieslook
Wikkel de ham om de stengel.
Trek van de prei sliertjes waarmee de ham wordt vastgeknoopt aan de stengel.
Dit kan ook met bieslook, maar bieslook trek je sneller kapot.

Chorizospiesjes
1 Plakje chorizo en 1 plakje salami waartussen 1 groene en 1 zwarte olijf worden vastgezet
met een prikkertje.

Gevulde schelpen
Schelpen kun je kopen bij Lidl of Aldi
komkommer – rode paprika – augurkje – kleine ui – tonijn – kruidenmelange
Alle ingrediënten fijn snijden, mengen met een beetje halvanaise, blaadje sla onderin het
schelpje en het schelpje vullen met de fijn gesneden ingrediënten

Tomaatjes met kaasbolletje
Snoeptomaatjes – mozzarella – blaadje sla (rucola) aan een prikkertje rijgen

Salami bloem
Fetakaas in een plakje salami samengedrukt, binden met een reepje prei

Wrap met zalm en bieslookkaas
2 Plakjes zalmfilet en bieslookkaas op de wrap leggen en stevig oprollen en in stukjes van
ongeveer 2 cm breed snijden, eventueel vastzetten met een prikker

Gevulde dadels
Ontpitte dadels – roomkaas – amandelschaafsel
Dadels vullen met geitenkaas hierop amandelschaafsel strooien

Groene en zwarte olijven
Rode pepers – koriander – zeezout – citroensap – olijfolie

Meloen-komkommerspiesje
Komkommer – verse munt – honing meloen
Dunne komkommer in plakjes snijden hierop een stukje honingmeloen met bovenop een takje verse munt.

Stokbrood met brie
Stokbrood in plakjes snijden, hierop walnotentapenade – stukje brie – en bovenop een honingwalnoot

Kaaspralines
Athos kaas van koemelk in blokjes snijden met een laagje kruiden (door de kruiden halen)
(kruiden van rode peper, seizoenpeper) toefje peterselie vastzetten met een prikker.

Skip to content